phone Tlf. 50 49 37 64

Gulve

gulveHvilke gulvtyper findes der?
Der findes heldigvis mange gulvtyper. Massive, Laminat-Parket osv.
Mange tømmerhandler har et bredt udvalg af gulvtyper, så ved at besøge en sådan, kan man få gode råd og vejledninger og mærke gulvet fysisk.

 

Hvilket gulv skal jeg vælge?
Dit valg af gulvtype, afhænger af dine omgivelser, skal det nye gulv lægges oven på et eksisterende gulv er der en tykkelse på det nye gulv der skal tages højde for.

Skal gulvet lægges oven på beton, eller lægges på strøer/spær?

 

Hvornår skal man skifte gulv?
Hvis det nuværende er slidt ned, eks. Et massiv gulv der er blevet slebet ned og behandlet mange gange, og er ved at være tynd i toppen, skal man nok overveje at skifte eller måske lægge et tyndere gulv oven på det gamle.

Valg af gulv, afhænger også af om der er husdyr i boligen, er der meget trafik på gulvene, er det laminat eller massiv jeg skal vælge?

 

Hvordan lægges gulvet?
Gulvet kan lægges som svømmende, altså oven på en overflade, hvor gulvet kan bevæge sig frit.
Eller gulvet sømmes til strøer eller spær, og bevæger sig knapt så frit.

Afhængig af underlag, lægges typisk en foam under, enten med en damspærre i eller uden en dampspærre.

Visse gulvtyper har et blødt lag på bagsiden, støjreducerende materiale, så gulvpap kunne være nok som underlag.

Er der gulvvarme i boligen, er der nogle retningslinjer fra de forskellige producenter af gulve, som skal overholdes. Men langt de fleste gulvtyper kan lægges hvor der er gulvvarme.

 

Hvordan vedligeholder jeg mit gulv?
Gulve vedligeholdes efter anbefalinger fra producenten. Det er igen afhængig af gulvvalg. Et laminatgulv vil ikke kræve meget vand og til gengæld kan et massiv fyr gulv behandles med væsentlig større vandmængde. Buler i gulvplankerne kan typisk rejse sig efter vask.

 

Hvad koster et nyt gulv?
Et gulv, afhængig af overflade og hvor det købes, lægger fra ca. kr. 60 – 90 pr. kvm og op til mange hundrede kr. pr kvm.

 

Hvad er leveringstiden?
Leveringstiden er som regel kort. Der kan selvfølgelig være udsolgt af netop den gulvtype du ønsker, og så er leveringstiden længere.

Men typisk skal et gulv af klimatiseres, dvs. gulvpakkerne ligger i huset/rummet hvor det skal lægges fra 1 til 8 dage.