phone Tlf. 50 49 37 64

Udvendige døre & vinduer

vinduer

Hvad skal jeg vælge?
Du skal vælge den type vindue, som du er til. Er du til træ/træ, Plastic eller Træ/Alu, eller Mahogni vinduer.

Alle typer kræver vedligeholdelse. Olie i hængsler og beslag 1 gang årligt. Maling eller olie afhænger af vindues valg, voks behandling på plastic og træ/alu for en flot overflad gennem årene.
Dit valg kan også afhænge af den type bolig du bor i, er det bevaringsværdig, murmestervilla eller et typehus.

Kvaliteten fra producenter varierer lidt, nogle har tyverisikring med og andre har det som et tilvalg.

Skal det være topstyret eller sidehængt, afhænger ofte af hustype og dit temperament.

 

Hvad er vedligeholdelsesfri vinduer?
Træ/alu og plastic vinduer er vedligeholdelsesfri, dvs. der går ikke råd i karm eller rammer, og de kræver ikke maling som traditionelle træ vinduer.

 

Lavenergi eller termoruder?
Som standard er der energi glas i alle typer vinduer. Dvs. 2 lag. Et 3 lags glas er mere energivenligt og støjdæmpende. Hvis man vælger 3 lags glas i sine vinduer fra ny, er der et tillæg, som sagtens står i forhold til gevinsten. Et 2 lags glas, energi, opleves når man sidder tæt på vinduet/døren, som et kuldetræk. Hvorimod et 3 lags glas er varm og giver ikke kulde gener.

 

Tyverisikring af vinduer og døre!
Der er jo stor fokus på tyverisikring. Flere vinduesfabrikanter har forstærket de forskellige beslag og hængsler. Man kan vælge at få en dobbelt cylinder i yderdøre, dvs. der skal bruges nøgle indvendigt og udvendigt får at låse op. Andre vælger den traditionelle med vrider på indvendig side og cylinder udvendigt. I dag er standard cylindere i yderdøre forstærket, så det er en smagssag og man skal have en god mavefornemmelse i sit valg.

Ligeledes kan man vælge at få ”lås” på vindues greb. Dvs. et itu slået glas, gør at man ikke umiddelbart kan åbne grebet.

 

Vinduer og døre på specialmål!
Alle vinduer og døre bliver fremstillet på de opgivende mål. Der er ingen tillæg som det var for ca. 10 – 15 år siden.